IPMS Nederland

ipms logo 45 jaar groot

wat-is-ipms

Login

Registreren of Wachtwoord opvragen e.d. heeft geen zin! Leden: gebruik de algemene inlogcode. Lees "inloggen op de IPMS website"

 

button-lid-worden

google translate

 

mip-link

Euro Scale Modelling (Hoofdpagina)

esm 2016 normal header

english  English page..

danmark   Dansk....

francais   Francais...

italia   Italiano....

germany  Deutsch hier unten...

Laatste nieuws: ESM-2016 is volgeboekt!

Wij hebben voor ESM-2016 inmiddels een kilometer tafel uitgegeven en zijn daarmee volgeboekt. We hebben dan ook de inschrijfformulieren gesloten op deze website. Wilt u ingeschreven worden op onze WACHTLIJST, vul dan s.v.p ons contactformulier in

Ingeval van annuleringen komt u dan mogelijk alsnog in aanmerking voor een tafel. Dit geldt zowel voor handels- als clubtafels. Tevens zullen wij uw e-mailadres alvast opnemen in de lijst van uitnodigingen voor de volgende Euro Scale Modelling.

U bent in ieder geval van harte welkom als bezoeker en deelnemer aan onze wedstrijd. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf ongeveer september via deze website. Maar ga alvast bouwen en Ga voor Goud!


ESM op zaterdag 29 oktober 2016

Om maar meteen met de deur in huis te vallen… we hebben weer een kilometer tafellengte volgeboekt! Door het grote aantal handelaren dat zich dit jaar al zeer snel aanmeldde, kunnen we nóg meer tafels dan vorig jaar vullen.

De formule van ESM-2016 zal ongeveer hetzelfde zijn als vorig jaar, waarbij we natuurlijk wel wat nieuwe bijzonderheden toe gaan voegen. Wat voor object zal er dit jaar weer in de ontvangsthal staan en wat gaan we nog meer zien aan bijzondere presentaties en nieuwe standhouders? Er worden al een aantal hele bijzondere dingen voorbereid. Nieuwsgierig? Kom langs op zaterdag 29 oktober in het NBC-Congrescentrum!

Als vanouds

Voor alle informatie over de IPMS en de ESM kunt u als vanouds weer terecht bij de IPMS-promotiestand. Daar worden ook weer de recensiemodellen tentoongesteld en andere modellen die dit jaar in de MIP of op de website, forum en facebook werden beschreven. In de foyer komt een grote plattegrond, waarop bezoekers de plaats van hun favoriete club of handelaar kunnen vinden.

Zowel de IPMS-Regio's en “Special Interest Groups” als een groot aantal binnen- en buitenlandse modelbouwclubs zullen zich weer presenteren. Alle groepen en clubs krijgen na inschrijving via de IPMS website de beschikking over maximaal acht meter showtafelruimte. Alle ingeschreven Clubs, SIGs en Regio’s dingen automatisch mee in de wedstrijdcategorie voor Best Group Display.

Ook individuele modelbouwers, zowel IPMS leden als niet leden, hebben zich ingeschreven voor een eigen showtafel. En heel wat IPMS leden hebben zich samen weer voor ongeveer honderd meter ruilhandelstafels aangemeld. Aan koopjes dus ook geen gebrek, op zaterdag 29 oktober.

Verder is er natuurlijk de plastic schaalmodelbouw wedstrijd. Kijk alvast voor detailinformatie op de wedstrijdpagina. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf zeg september via deze website. Maar ga alvast bouwen en Ga voor Goud!

We hebben ook weer de Kids-Corner waar jongeren tegen een kleine vergoeding en onder vakkundige begeleiding een eigen modelletje mogen komen plakken. De modellen, lijm en gereedschap worden gesponsord door Revell en Airfix. Deze “Make & Take” wordt verzorgd in samenwerking met Modelbouwclub Nederland en de opbrengst gaat naar het Kinder-Kankerfonds. En het gebouwde modelletje mag natuurlijk mee naar huis!

Gedurende de gehele dag houden we een fraaie tombola met tientallen prachtige prijzen. Elk uur is er een extra trekking voor de supertombola waar de grootste prijzen te winnen zijn. De prijzen worden ter beschikking gesteld door fabrikanten, importeurs, winkeliers, particulieren en het bestuur van IPMS Nederland. Een tombola lot kost slechts € 0,50. Koopt u meer loten, dan geldt een korting en ontvangt u een extra lot voor de trekking van de superprijzen. De opbrengst van de tombola komt volledig ten goede van de vereniging IPMS Nederland.

De tafelindeling zullen we in de laatste week voor het evenement hier op de IPMS-website publiceren. De standhouders lijst komt in augustus al beschikbaar, zodat u een bestelling mee kunt laten nemen door een handelaar, waardoor u op verzendkosten kunt besparen.


 

Beknopt Programma

Het programma van de Euro Scale Modelling op zaterdag 29 oktober 2016

10:00 uur:                    Zalen open voor publiek.

10:00 - 11:00 uur:       Inschrijven en plaatsen van de wedstrijdmodellen.

12:00 - 13:30 uur:      Jurering van de wedstrijdmodellen.

Uiterlijk 14:00 uur:     Toegang tot de wedstrijdruimte voor bezoekers.

16:00 uur:                    Prijsuitreiking van de wedstrijd.

17:00 uur:                    Sluiting van het evenement.


 

Locatie en Route

Euro Scale Modelling 2016 wordt zoals in vorige jaren gehouden in:

NBC-Congrescentrum

Blokhoeve 1

3438 LC    Nieuwegein

www.nbccongrescentrum.nl

In de rechtermarge van deze webpagina staat een link naar de routekaart.

Rondom het NBC-Congrescentrum vindt u ruimschoots gratis parkeergelegenheid en de sneltram vanaf Utrecht Centraal stopt voor de deur!

Het NBC-Congrescentrum beschikt over meerdere grote zalen, een bar en een restaurant.

Met het Openbaar Vervoer:

Vanaf Utrecht Centraal Station neemt u de sneltram naar IJsselstein of Nieuwegein. U stapt uit bij de eerste halte in Nieuwegein (halte Zuilenstein) en op het perron staande ziet u het "NBC" aan de overkant van de Symphonielaan.


Toegang Zaal

De toegang vanaf 10.00 uur  is voor IPMS-leden gratis, op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart.
Neem dus s.v.p. uw IPMS LIDMAATSCHAPSKAART mee!

Voor niet-leden bedraagt de toegang € 6,00. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

IPMS-leden die hun kaart vergeten mee te nemen, krijgen alsnog gratis toegang tot het evenement indien zij een geldig legitimatiebewijs tonen en hun naam op de aanwezige ledenlijst voorkomt. U moet dan wel op enige vertraging bij de kassa rekenen!

*Als u zich als ESM-bezoeker aanmeldt als nieuw IPMS-lid en de contributie bij de IPMS-stand voldoet, wordt de ESM toegangsprijs op de contributie in mindering gebracht! U betaalt daardoor netto slechts € 26.00 voor uw lidmaatschap. Bovendien krijgt u ook meteen alle dit jaar reeds verschenen uitgaven van ons verenigings-magazine MIP (Modelbouw In Plastic) mee naar huis!

Meedoen

Zoals altijd zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste ESM-teamleden zodat we ook in de toekomst zo’n groot evenement kunnen blijven neerzetten. Mocht het je dus leuk lijken om mee te doen in de organisatie van dit fantastische evenement, meld je dan aan. Het lukt ons intussen, om met 4 vergaderingen per jaar en wat licht huiswerk dit evenement op te zetten. Als je nu instapt, nemen wij de tijd om je vloeiend in te werken.

Up-to-Date:

Kijkt u s.v.p. in de laatste weken voor het evenement nog eens hier op onze website voor de nieuwste informatie. Vanaf augustus gaan we uitgebreid aandacht besteden aan de ESM modellen wedstrijd. Maar nu is er al informatie over de wedstrijd zoals het wedstrijdreglement.

 


Heeft u dringend nu al informatie nodig? Gebruik het ESM contact formulier...

Voor specifieke vragen over de ESM-Wedstrijd, gebruik het wedstrijd contact formulier 

Flyer ESM 2016 p1 

Kijk hier voor een serie ESM 2015 reportages inclusief YouTube filmpjes youtube logo


 

ipms logo 45 jaar groot

wat-is-ipms

Login

Registreren of Wachtwoord opvragen e.d. heeft geen zin! Leden: gebruik de algemene inlogcode. Lees "inloggen op de IPMS website"

 

button-lid-worden

google translate

 

mip-link