IPMS Nederland

ipms logo 45 jaar groot

button-lid-worden

Login

Registreren of Wachtwoord opvragen e.d. heeft geen zin! Leden: gebruik de algemene inlogcode. Lees "inloggen op de IPMS website"

wat-is-ipms

google translate

mip-link

winkelkaart logo

Euro Scale Modelling (Hoofdpagina)

esm 2016 normal header

english  English page..

danmark   Dansk....

francais   Francais...

italia   Italiano....

germany  Deutsch...

Laatste nieuws:   

De Wedstrijd inschrijving is geopend.  Doet u mee? Voordelig voor-inschrijven kan tot maandag avond 24 oktober 22.00 uur. 

Voor ESM-2016 op zaterdag 29 oktober is een kilometer tafel uitgegeven. De zaalindeling is ook bekend, zie hieronder.


Nog maar een paar dagen tot IPMS Nederland Euro Scale Modelling-2016 in het NBC-Congrescentrum in Nieuwegein!

Op 29 oktober gaat vanaf tien uur (10.00) de voordeur van het NBC open voor het publiek. Hopelijk hebben we daarna tot vijf uur 's middags met z'n allen een fantastische modelbouw dag met, opnieuw, de grootste ESM ooit.
Wij denken dat we dit jaar weer een super interessante groep van verenigingen en handelaren hebben geboekt. En een flink aantal van de handelaren was nog niet eerder op onze ESM aanwezig! Zie de lijst en plattegrond hieronder....

Het wordt leuk en interessant, ook voor figuren schilders en tank bouwers! Dit jaar waren we heel vroeg al volgeboekt. En we horen van meerdere bouwgroepen binnen de IPMS, dat zij dit jaar een extra bijzondere stand gaan inrichten. We spraken zelfs al met meerdere groepen, die een maquette van hun stand moesten bouwen, om te kijken of alles er wel in paste!

Bij de ontvangst via de hoofdingang in de foyer splitsen wij ook dit jaar weer de toestroom van bezoekers in tweeën. De Fast-Lane kassa's zijn alléén bestemd voor IPMS leden met een geldige IPMS lidmaatschapskaart en bezoekers die met gepast geld van € 6,00 betalen. De rechter kassa's bedienen alle andere bezoekers. Dit wordt ook zo op de balie aangegeven.
Neemt u dus uw IPMS lidmaatschapkaart of gepast geld mee, dan bent u sneller binnen!
IPMS leden en kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben zoals gewoonlijk gratis toegang. Alle anderen betalen zes Euro entree.

Wedstrijd

Deelnemers zijn zeer welkom en kunnen nog voor-inschrijven tot komende maandagavond 22.00u! Gebruik het juiste "NL: formulier op de wedstrijdpagina" (of zie de rechter kantlijn) ! Doe mee en Ga voor Goud!

Banner wedstrijd v2
Het inschrijven voor de wedstrijd op zaterdag zelf en het aanleveren van de wedstrijdmodellen kan zaterdag vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 11.00 uur. Er is na binnenkomst een aparte balie ingericht waar modellen kunnen worden aangeleverd en het inschrijfgeld kan worden voldaan. De inschrijving gaat dit jaar voor het eerst digitaal, maar als u daar niet zo bedreven in bent helpen wij u graag met de inschrijving van uw wedstrijdmodellen. Lees als wedstrijddeelnemer s.v.p. ook vooraf het reglement nog eens rustig door.

Er zijn dit jaar een aantal nieuwe prijzen te winnen voor uw model:  zo hebben Special Hobby en de Luchtvaarthobbyshop al een extra wedstijdprijs toegezegd en de Koninklijke Nederlandse Vereniging “Onze Luchtmacht” looft een origineel Lockheed Martin tafelmodel van de F-35 uit, voor het mooiste KLu vliegtuigmodel.
Een primeur krijgen we voorts van de vereniging OpSchaal: zij loven een prijs uit voor het mooiste model in de showzalen. Maar ga vooral voor de “Best of Show” Award in onze wedstrijd en schrijf uw kampioensmodel in!

VAN BELANG VOOR HANDELAREN en CLUBS :
We beginnen zaterdag om 08:15 met inchecken van uitsluitend de handelaren bij zijdeur No.1 van het NBC-Congrescentrum.
Vanaf 09:00 verwelkomen we dan ook onze Regio's, SIGs en de niet bij IPMS aangesloten modelbouwclubs. En ook onze partikuliere IPMS ruilbeursstandhouders kunnen zich melden vanaf 09:00 bij zijdeur No.1. (Bezoekers krijgen toegang via de NBC hoofdingang, Blokhoeve 1, vanaf 10:00 uur).
Bij aankomst vragen wij alleen de aanvrager van elke deelnemende stand zich te melden. De aanvrager krijgt, na verificatie, een enveloppe uitgereikt waarin het toegezegde aantal toegangsbewijzen zit, alsmede een formulier waarop de tafelpositie staat aangegeven. De tafelpositie bestaat uit de indicatie GH of EH (Grand Hall of Event Hall) met daarachter een letter voor de rij tafels waarop men is ingedeeld. (Zie de zaalplattegrond op deze ESM webpagina). Op de tafels zelf vindt men daarna een formulier met de naam van de aanvrager, op de juiste positie. De plaatsbegrenzingen worden aangegeven met blauwe tape.

Ook helpt het als standhouders een kopie van de bevestigingsemail meenemen.
De aanvrager van de tafel zorgt voor distributie van toegangsbewijzen binnen zijn of haar groep. Niemand wordt tot de zalen toegelaten zonder geldig toegangsbewijs. Er is per stand een beperkt aantal toegangsbewijzen toegezegd voor de opbouwperiode tussen 08:00 en 10:00. Clubs en IPMS-groepen krijgen één plaatsbewijs per toegezegde meter clubtafel. Dat doen we om het verkeer in de zalen tijdens de opbouwtijd te beperken, als handelaren met grote dozen slepen en modelbouwers met hun fragiele modellen in hetzelfde pad onderweg zijn. Ook proberen we te voorkomen dat vóór opening van de show het loop- en kijkverkeer al op gang komt. Iedereen is dan nog druk met de voorbereidingen. We maken tijdens de opbouw geen onderscheid tussen IPMS-leden en niet-leden. De opbouwpasjes zijn uitsluitend bedoeld om noodzakelijke opbouwwerkzaamheden uit te voeren. Zoals het nu is hebben we tussen negen en tien uur toch al meer dan 500 deelnemers in huis! Als we te veel mensen tegelijk toelaten vrezen we schade aan show-modellen door het gesleep met containers en dozen en ergernis bij onze Handelaren, die hun stand niet tijdig op orde kunnen maken. Daar heeft niemand belang bij.

Dan zijn er ook nog een paar mededelingen van HUISHOUDELIJKE AARD:

De modellen die op onze show tentoongesteld worden zijn veelal met heel veel liefde en geduld in elkaar gezet,. In veel van die modellen zijn door de bouwer tientallen of zelfs honderden uren geïnvesteerd. Daarom vragen wij alle bezoekers om meegebrachte rugtassen af te nemen en in de hand, onder het niveau van de show- en wedstrijdtafels te dragen. Op die manier kunnen we hopelijk schade aan de modellen voorkomen.

En dan nog even dit: Heeft u een showtafel bevestigd gekregen op de ESM of gaat u tijdens het evenement zitten bouwen, dan mag u gerust een werklampje meenemen om uw handwerk bij te lichten. Binnen elk tafelblok is een stroompunt voorzien. Daarop mag u uw eigen verlengsnoer aansluiten. Wij vragen u dan wel om u te beperken tot LED- of spaarlampen, van maximaal 15 Watt. Dat doen we om de brandveiligheid op ons evenement te bevorderen. Om diezelfde reden is het niet toegestaan om koffiezetapparaten, elektrische kachels of waterkokers mee te nemen of te gebruiken.

U bent van harte welkom. We maken er samen een feestje van!

Graag tot zaterdag 29-oktober, bij ESM-2016!
Namens het ESM-VrijwilligersTeam
Bruno Ghuijs, ESM Coördinator

Up-to-Date?  Kijkt u s.v.p. de laatste dag voor het evenement nog eens hier op onze website voor de nieuwste informatie.


Beknopt Programma ESM

Het programma van de Euro Scale Modelling op zaterdag 29 oktober 2016

10:00 uur:                    Zalen open voor publiek.

10:00 - 11:00 uur:       Inschrijven en plaatsen van de wedstrijdmodellen.

12:00 - 13:30 uur:      Jurering van de wedstrijdmodellen.

Uiterlijk 14:00 uur:     Toegang tot de wedstrijdruimte voor bezoekers.

16:00 uur:                    Prijsuitreiking van de wedstrijd.

17:00 uur:                    Sluiting van het evenement.


Locatie en Route

Euro Scale Modelling 2016 wordt zoals in vorige jaren gehouden in:

NBC-Congrescentrum

Blokhoeve 1

3438 LC    Nieuwegein

www.nbccongrescentrum.nl

In de rechtermarge van deze webpagina staat een link naar de routekaart.

Rondom het NBC-Congrescentrum vindt u ruimschoots gratis parkeergelegenheid maar parkeer nooit op (half) de stoep!

Het NBC-Congrescentrum beschikt over meerdere grote zalen, een bar en een restaurant.

Met het Openbaar Vervoer:

Vanaf Utrecht Centraal Station neemt u de sneltram naar IJsselstein of Nieuwegein. U stapt uit bij de eerste halte in Nieuwegein (halte Zuilenstein) en op het perron staande ziet u al het "NBC" aan de overkant van de Symphonielaan.


Er is weer veel te doen!

Natuurlijk zullen de IPMS-Regio's en “Special Interest Groups” als een groot aantal binnen- en buitenlandse modelbouwclubs zich weer presenteren. Alle ingeschreven Clubs, SIGs en Regio’s dingen automatisch mee in de wedstrijdcategorie voor Best Group Display.

We hebben ook weer de Kids-Corner waar jongeren tegen een kleine vergoeding en onder vakkundige begeleiding een eigen modelletje mogen komen plakken. De modellen, lijm en gereedschap worden gesponsord door Revell en Airfix. Deze “Make & Take” wordt verzorgd in samenwerking met Modelbouwclub Nederland en de opbrengst gaat naar het Kinder-Kankerfonds. En het gebouwde modelletje mag natuurlijk mee naar huis!

Gedurende de gehele dag houden we een fraaie tombola met tientallen prachtige prijzen. Elk uur is er een extra trekking voor de supertombola waar de grootste prijzen te winnen zijn. De prijzen worden ter beschikking gesteld door fabrikanten, importeurs, winkeliers, particulieren en het bestuur van IPMS Nederland. Een tombola lot kost slechts € 0,50. Koopt u meer loten, dan geldt een korting en ontvangt u een extra lot voor de trekking van de superprijzen. De opbrengst van de tombola komt volledig ten goede van de vereniging IPMS Nederland.

Voor alle informatie over de IPMS en de ESM zelf kunt u als vanouds weer terecht bij de IPMS-promotiestand. Daar worden ook weer de recensiemodellen tentoongesteld en andere modellen die dit jaar in de MIP of op de website, forum en facebook werden beschreven. In de foyer komt een grote plattegrond, waarop bezoekers de plaats van hun favoriete club of handelaar kunnen vinden.

Toegang Zaal

De toegang vanaf 10.00 uur  is voor IPMS-leden gratis, op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart.
Neem dus s.v.p. uw IPMS LIDMAATSCHAPSKAART mee!

Voor niet-leden bedraagt de toegang € 6,00.  Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

IPMS-leden die hun kaart vergeten mee te nemen, krijgen alsnog gratis toegang tot het evenement indien zij een geldig legitimatiebewijs tonen en hun naam op de aanwezige ledenlijst voorkomt. U moet dan wel op enige vertraging bij de kassa rekenen!

*Als u zich als ESM-bezoeker aanmeldt als nieuw IPMS-lid en de contributie bij de IPMS-stand voldoet, wordt de ESM toegangsprijs op de contributie in mindering gebracht! U betaalt daardoor netto slechts € 26.00 voor uw lidmaatschap. Bovendien krijgt u ook meteen alle dit jaar reeds verschenen uitgaven van ons verenigings-magazine MIP (Modelbouw In Plastic) mee naar huis!


 ZAALINDELING (UPDATE 22 OKTOBER)

esm 2016 zaal

 KLIK OP PLAATJE VOOR VERGROTING!

esm 2016 deelnemers

 

.

pdf logo

DOWNLOAD  2016-Zaalindeling-Web.pdf

Tip: veel handelaren hebben een webwinkel, u kunt bestellingen dus laten meenemen naar de ESM! Scheelt porto!


Heeft u dringend informatie nodig? Gebruik het ESM contact formulier...

Voor specifieke vragen over de ESM-Wedstrijd, gebruik het wedstrijd contact formulier 

Flyer ESM 2016 p1

Kijk hier voor een serie ESM 2015 reportages inclusief YouTube filmpjes youtube logo


 

ipms logo 45 jaar groot

button-lid-worden

Login

Registreren of Wachtwoord opvragen e.d. heeft geen zin! Leden: gebruik de algemene inlogcode. Lees "inloggen op de IPMS website"

wat-is-ipms

google translate

mip-link

winkelkaart logo