english  Information about the famous ESM scale model contest in English can be seen here..... 

Banner wedstrijd v2


Onderdeel van de IPMS Nederland Euro Scale Modelling is een van de grootste modelbouwwedstrijden van Nederland. De wedstrijd bestaat uit een competitie per individueel model waarbij een beoordeling door een jury plaatsvindt; er kunnen mooie prijzen worden gewonnen. 

Het voorinschrijven voor de ESM schaalmodelbouwwedstrijd is nog niet mogelijk. Er wordt nog gewerkt aan een vereenvoudigde wedstrijdadministratie.

bekerawards

Deelname modellen wedstrijd
Deelname aan de modelbouwwedstrijd staat voor iedereen open. Voorwaarde is wel dat de modellen voor minstens 80% van plastic of resin (giethars) zijn gemaakt.

Jurering
Er wordt gejureerd door ervaren modelbouwers die door de wedstrijdleiding zijn aangezocht. Juryleden mogen uiteraard geen modellen plaatsen in de categorie die zij zelf jureren.

Prijzen
Er kunnen diverse prijzen (commended, highly commended, brons, zilver, goud) worden gewonnen.

 

Wedstrijdcategorieën 

VP - Vliegtuigen militair prop

VJ - Vliegtuigen militair jet

VC - Vliegtuigen civiel

HELI - Helikopters

MV - Voertuigen militair

CV - Voertuigen civiel

SP - Schepen

FIG - Figuren

VACS - Vacuform en scratch

DIO - Diorama’s

SFR - Science fiction, ruimtevaart & fantasy

JAL - Jeugd alle categorieën (voor deelnemers jonger dan 16 jaar)

(Opmerking: de Categorie "Straight-out-of-the-box" is vervallen). 

Geef ook voor ieder model wat U inschrijft even de schaal aan, dat is wel zo handig voor de tafelindeling.

Categorieën
Elk model wordt  AFZONDERLIJK en OP ZICH beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Denk aan basiskwaliteit, afwerking, detaillering. Deze criteria kunt u in detail terugvinden in het reglement: 

pdfESM-Wedstrijdreglement-2013-Rev-2-NL.pdf

De wedstrijd is ingedeeld in categorieën. Deze indeling heeft slechts twee doelen: ten eerste om de modellen goed tot hun recht te laten komen en ten tweede om het jureren efficiënter te laten verlopen. Het is dus niet zo dat er prijzen per categorie worden toegekend! En het model wordt onafhankelijk beoordeeld, los van wat in een categorie mogelijk staat aan andere modellen.

Spelregels voor het plaatsen van de modellen

• Registratie en inschrijven is meestal een maand te voren al mogelijk via deze website. Kost dan  Euro 2,- per model. Op de ESM dag zelf kan het ook ter plaatse, maar tegen hoger tarief Euro 4,- . Aanleveren van uw model en contante betaling is op de ESM zaterdag. Betaling graag gepast in muntjes.

• Nadat uw model in een categorie is ingeschreven plaatst u zelf uw model in de juiste sectie op de tafel op de ESM op zaterdag vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 11.00 uur! Bent u later, dan is plaatsing niet meer mogelijk i.v.m het strakke tijdschema van de jurering.

• Bordjes op de tafels geven de categorie aan. Modellen die niet op de goede plaats op de tafels geplaatst zijn, worden door het wedstrijd-team alsnog, voorzichtig, verplaatst naar het vak van de juiste categorie.
• U plaatst uw modellen geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging of totaal verlies van de modellen door welke oorzaak dan ook.
• Aan een model mag, in welke vorm dan ook, niet te zien zijn wie de eigenaar/bouwer is. Is dit wel het geval dan wordt het model gediskwalificeerd. Voorbeeld: een model waarvan de grondplaat is voorzien van de naam van de bouwer, (om mee te mogen doen moet deze naam vooraf worden afgeplakt).
• Iedere deelnemer mag onbeperkt modellen inschrijven en plaatsen. Een uitzondering hierop betreft de categorie JAL:  voor deelname in deze categorie GEEN inschrijfgeld meer verschuldigd; tegelijkertijd wordt het aantal in te schrijven modellen per deelnemer in deze categorie beperkt tot maximaal 5.
• De dozen waarin u de modellen vervoert kunt u onder de tafels en uit het zicht opbergen.
• Een model dat in enig jaar heeft meegedaan aan een ESM wedstrijd mag in de 5 daaropvolgende ESM jaar-edities niet opnieuw meedingen.

 


Speciale prijzen
• Best of show: Deze prijs is voor dat wedstrijdmodel dat met "kop en schouders" boven alle andere modellen uitsteekt.
• De "Pat Beentjes Award": Ter nagedachtenis aan Pat Beentjes, één van de grondleggers van IPMS-Nederland, stelt het bestuur jaarlijks op de Euro Scale Modelling deze bijzondere prijs ter beschikking. Het betreft een prijs voor het model met de beste "metalen" afwerking ("natural metal finish").
• Best Group Display: Deze prijs is voor de regio, SIG-groep, club of themagroep met de mooiste totaalpresentatie. De kwaliteit van de modellen staat hier dus niet voorop. Het gaat om initiatief, originaliteit en uitstraling.
• Awards van sponsoren


ESM Wedstrijd team

Voor de ESM is een apart organiserend team. De wedstrijd beoordeling zelf van de individuele modellen gebeurt door een vakkundige jury die tevoren is aangezocht. Lees het reglement voor meer informatie. Toch nog informatie nodig? Gebruik ons contact formulier....

 

Het voorinschrijven voor de ESM schaalmodelbouwwedstrijd is nog niet mogelijk. Er wordt nog gewerkt aan een vereenvoudigde wedstrijdadministratie.   

....