vrijwilliger-button

vrijwilligers

VRIJWILLIGERS
ESM niet kan bestaan zonder de vrijwillige inzet van IPMS-leden! Het enthousiaste ESM-team dat we hebben, neemt een heel groot deel van het werk voor zijn rekening, maar zonder de hulp van andere IPMS-leden op de vrijdagavond 24 november 2017 voor de ESM en tijdens de ESM zelf komen we er niet. En per slot van rekening is het ook het motto van onze vereniging: Door modelbouwers, voor modelbouwers!


Er hebben zich gelukkig al vrijwilligers aangemeld, maar we zoeken nog wel mensen die een bijdrage willen leveren aan (één van) diverse taken: 


Taak 1: Opbouw vrijdagavond
Expo Houten plaatst alle tafels volgens de door ons opgegeven indeling, dus hoeven we zelf niet te sjouwen. Wel zoeken we voor de vrijdagavond vrijwilligers voor het aankleden van de zaal (banners, indelingskaartjes op de tafels e.d.), het opbouwen van de IPMS-stand en tombola, het ondersteunen van de handelaren die al op vrijdagavond opbouwen en andere kleine klusjes. We beginnen op vrijdagavond om 18.00 u. en verwachten net als vorig jaar vóór 21.00 u. klaar te zijn. Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd. Deelnemers die meehelpen op de vrijdagavond hebben het voordeel dat je ook je eventuele eigen stand op kunt bouwen, dat scheelt op de zaterdagmorgen! Maar uiteraard wel eerst even meehelpen met de algemene opbouw vanaf 18.00 u.

Taak 2: Bemanning kassa en entree
De bemanning van kassa en entree op de zaterdag is grotendeels dezelfde groep als vorig jaar. Echter extra vrijwilligers blijven welkom, zeker omdat het in de eerste uren na de ESM opening om 10.00 u. heel druk zal zijn bij de kassa’s.

Taak 3: Ontvangstbegeleiders
Voor de zaterdagochtend, tussen 08.00 u. en 10.00 u., zoeken we weer een groot aantal vrijwilligers die willen helpen bij het binnenlaten en naar hun plaats begeleiden van de handelaren en exposanten waardoor er snel en ordelijk opgebouwd kan worden. Zo moeten de toegangsdeuren bewaakt worden; immers alleen deelnemers met geldig entreebewijs mogen al eerder naar binnen.

Taak 4: Zaalstewards
De voornaamste taak van de zaalstewards is om te helpen de IPMS-uitstraling van de ESM te vergroten. Zij lopen in IPMS-shirt door de zalen en houden een oogje op de gang van zaken. Daarnaast treden ze op als gastheer (m/v) die deelnemers en helpen bezoekers als die bijvoorbeeld een bepaalde handelaar of exposant zoeken. Verder houden de zaalstewards in de gaten dat de nooduitgangen gesloten blijven en vrijgehouden worden. Het optreden als zaalsteward zal hooguit twee uur van je tijd in beslag nemen. En hoe meer vrijwilligers zich als zaalsteward aanmelden, hoe beter we de last kunnen verdelen.

 

Aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden als vrijwilliger kan door een e-mail te sturen naar het algemene ESM e-mailadres:

mail esm


Geef aan of je een bepaalde rol wilt vervullen. Begin november neemt het ESM-team contact met je op om e.e.a. verder af te stemmen en in te passen in het tijdschema.

Namens het ESM-team en het bestuur alvast bedankt en tot ziens in Houten!

Groeten,

Jan de Haan (coördinator ESM)

flags