rommel-rev

Model :  Geleidewapenjager ROMMEL (D187)

Merk :    Revell (cat.nr. 05023)

Schaal : 1/700

Prijs: fl. 19,95
Nieuw model: Ja en Nee. Eerder verschenen bij het merk Skywave, maar dan als puur waterlijn model (USS Cochrane DDG 21). Revell heeft het onderwatergedeelte van de romp toegevoegd.

Aantal delen: 95 (plus veel extra voor de spare box)
Decals: zeer goed, alle drie de schepen van de klasse kunnen gemaakt worden.
Bouwbeschrijving: Revell heeft een nieuwe vormgeving voor zijn bouwbeschrijvingen ingevoerd. Het resultaat bij de modellen die ik gezien heb, verdient alle lof. De achtereenvolgende bouwstappen zijn duidelijk getekend en niet overladen met teveel onderdelen die in een bouwstap geplaatst moeten worden. De storende fouten die vorig jaar bij verschillende modellen in de bouwbeschrijvingen stonden, behoren (vrijwel) tot het verleden. Bij dit model is een kleine fout geslopen bij de delen 8 en 9 van het decalvel. In de beschrijving is bij stap 4 de juiste nummering gehanteerd, bij stap 23 is per abuis het segment op het achterdekhuis no.9 genoemd in plaats van no.8. Schepen van de Duitse marine hebben aan weerszijden van het voorschip op een schild het scheepswapen. Zo ook de schepen van deze klasse. Op het decalvel wordt bij no.3 echter slechts een wapenschild gegeven, terwijl de schilden voor de zusterschepen ontbreken (terwijl wel de kennummers gegeven worden).
Een vraagpunt voor mij is de VERTREP (afgifteplaats voor goederen aangegeven d.m.v. een witte rechthoek met dwarse stippellijn) op het achterdek A15, tussen het kanon en de missile launcher. In de originele Skywave bouwbeschrijving moet voor de Duitse schepen het patroon weggeslepen worden. Bij gebrek aan recente luchtopnames kan ik niet met zekerheid zeggen dat de schepen nu wel of geen landingsindicaties voeren. Ik zou zeggen wegschuren en dekkleur schilderen. Het model zelf is van hoge kwaliteit, maar is gezien de schaal nu niet direct bestemd voor de beginnend modelbouwer; hoewel het gezien de zeer lage prijs een leuk oefenobject is.

Reviewer: Rob Burgerhout

revell rommel 05023a

revell rommel 05023b

Oorspronkelijk gepubliceerd in IPMS PIM augustus 1998