esm 2017 banner

english   Go to English page..

germany    Deutsche Informationen sehen Sie hier....

Nieuws  ===========================================  

Wedstrijdinschrijvingen zijn nog niet mogelijk
Het voorinschrijven voor de ESM schaalmodelbouwwedstrijd is nog niet mogelijk. Er wordt nog gewerkt aan een vereenvoudigde wedstrijdadministratie. Wilt u meedoen? Lees alvast de wedstrijdinformatie op deze webpagina....

Aanpassingen in het ESM team.
De ESM coördinator, Rob Landsbergen, heeft er door omstandigheden voor gekozen om zijn taak terug te geven aan het bestuur. Het bestuur heeft daarop besloten om op deze korte termijn geen nieuwe coördinator te zoeken, maar zelf deze functie op zich te nemen. Onze voorzitter, Jan de Haan draagt nu de titel van ESM coördinator, is ook het aanspreekpunt en de bijbehorende taken worden in het bestuur verdeeld. Deze nieuwe ontwikkeling is in het ESM team besproken, en de overige team leden blijven hun taak vervullen. Zo zal Martin Voorspuij de ESM schaalmodelbouwwedstrijd coördineren.

Inschrijven IPMS regio's, SIG's , modelbouwclubs, showdeelnemers en handelaren.
Voor zover nog niet aangemeld, doe dat zo spoedig mogelijk!
De inschrijvingen liggen mooi op schema nadat de inschrijfformulieren via deze website waren opengesteld. Er wordt ook al gewerkt aan een zaalindeling. Er blijven nog inschrijvingen binnen druppelen, met als plezierig gevolg dat we uiteindelijk een grotere ESM in Houten neer kunnen zetten als vorig jaar in destijds Nieuwegein. We zitten al ver boven 500 gereserveerde tafels, waarbij we ook nog handelaren hebben die een eigen standruimte hebben. Heeft u nog niet ingeschreven? Gebruik het juiste web-inschrijfformulier.

Inschrijven particuliere verkopers
Voor particuliere verkoop door IPMS-leden is nog ruimte beschikbaar en nog niet iedereen van voorgaande jaren heeft zich aangemeld. Verkoop op de ESM is een uitstekende manier om overtollige bouwdozen van de hand te doen. Als je samen met een ander IPMS-lid een tafel of tafels huurt, deel je niet alleen de kosten, maar kun je elkaar ook achter de tafel aflossen om de rest van de ESM te gaan bekijken. Dus als je nog een tafel of meer wilt, wacht dan niet met inschrijven met het juiste web-inschrijfformulier op deze site….

Ondanks dat het nog een paar maandjes duurt tot de ESM, vol = vol!

Vrijwilligers
De ESM is niet mogelijk zonder vrijwilligers! Wellicht heeft u zich al aangemeld maar extra vrijwilligers zijn welkom! Lees verder….

De diverse formulieren vindt u rechts in de kantlijn (klik eventueel op het ESM-logo rechtsboven als u ze niet ziet voor een nieuwe webpagina).

 =================================================


EURO SCALE MODELLING 2017

25 november 2017 in Expo Houten 


ESM 2017 bouwt voort op het fantastische resultaat van de vorige edities. Maar in 2017 zal ESM worden gehouden in een …

NIEUWE LOCATIE
Expo Houten ,
Meidoornkade 24,
3992 AE Houten (nabij Nieuwegein en Utrecht).

In dit fraaie centraal in het land gelegen evenementencomplex zullen we nog meer ruimte hebben met drie ruime hallen (1, 2 en 3) voor verenigingen, handelaren en de wedstrijd. Deze locatie is in de hobbywereld zeker geen onbekende omdat er ook regelmatig grote modelauto- en modelspoorbeurzen worden georganiseerd. Er staan diverse grote hallen tot onze beschikking plus aparte wedstrijdruimte.
De ruim voorhanden beschikbare parkeerplaatsen zijn gratis en vlakbij. Met het Openbaar Vervoer is de Expo met de bus bereikbaar vanaf NS stations.

Ga naar de ROUTE KAART en OV informatie….

 

PROGRAMMA Euro Scale Modelling zaterdag 25 november 2017

08.00 uur: Ontvangst voor aangemelde handelaren bij aparte ingang voor opbouw; algemene toegang nog gesloten.

09.00 uur: Ontvangst voor ingeschreven deelnemers bij aparte ingang voor opbouw; algemene toegang nog gesloten.

10:00 uur: Zalen open voor publiek en IPMS-leden.
Bezoek en bekijken zalen met modelbouwclubs en handel….

10:00 - 11:00 uur: Melden voor ingeschreven wedstrijdmodellen en eventueel nog inschrijven van de wedstrijdmodellen bij de wedstrijdtafel. Vervolgens plaatsen in de aparte wedstrijdruimte met nummer op juiste categorie tafel.

12:00 - 13:30 uur: Jurering van de wedstrijdmodellen door speciale jury.

Zo rond uiterlijk 14:00 uur: Heropening voor het publiek van de wedstrijdruimte.

16:00u: Uitreiking diverse prijzen

17:00 uur: Sluiting ESM

In de foyer en IPMS-stand komt weer een grote plattegrond, waarop bezoekers de plaats van hun favoriete club of handelaar kunnen vinden.

 

TOEGANG ESM
De toegang tot Euro Scale Modelling vanaf 10.00 uur!

Voor IPMS-leden gratis, op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart.

Voor niet-leden bedraagt de toegang  € 7,00 p.p.

Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

Het complex is prima bereikbaar en ook toegankelijk met de rolstoel e.d.

U krijgt bij de kassa een polsbandje.

  finger2 NEEM S.V.P. UW IPMS LIDMAATSCHAPSKAART MEE!

IPMS-leden die hun kaart zijn vergeten mee te nemen, krijgen alsnog gratis toegang tot ESM indien zij een geldig legitimatiebewijs tonen en hun naam op de aanwezige ledenlijst voorkomt. Reken dan wel op enige vertraging bij de kassa!

Tip: als u als ESM-bezoeker naderhand lid wordt van IPMS Nederland bij de IPMS-stand en de contributie voldoet, wordt de ESM-toegangsprijs op de contributie in mindering gebracht! Verder krijgt u een IPMS “Modelbouw in Plastic” verrassingspakket mee. Voordeel tijdens de ESM!

handelverkoop 

HANDEL EN COMMERCIËLE VERKLOOP
Talloze handelaren en verkopers zullen alles op het gebied van plastic modelbouw verkopen op ESM. Zowel uit Nederland maar ook uit het buitenland! Te kust en te keur kan e.e.a worden aangeschaft voor de hobby met de nieuwste bouwdozen en accessoires. Verder is er verkoop van tweedehands spulletjes door particulieren alsmede enkele handelaren.
Handelaren en verkopers MOETEN zich ruim tevoren inschrijven. Een bevestiging en concrete informatie voor betaling vooraf krijgen zij na inschrijving. Nog niet aangemeld? Doe dat z.s.m via het juiste web-inschrijfformulier hier…..

 

SHOW EN TENTOONSTELLINGEN
Vele modelbouwclubs alsmede IPMS Regio en Special Interest Groups (SIG’s) zullen zich presenteren en prachtige plastic bouwmodellen laten zien. Vaak wordt er ook door bouwers gebouwd en kunt u vragen stellen. Een hele belevenis al dat moois te zien voor de plastic modelbouwer en belangstellende! Duizenden modellen zijn te zien.
Alle ingeschreven Clubs, SIGs en Regio’s dingen automatisch mee voor de prijs van “Best Group Display”.
Deelname is gratis, maar iedere club krijgt een beperkt aantal toegangspolsbandjes.
Deze clubs en groepen moeten ruim vooraf zich inschrijven. Nog niet aangemeld? Doe dat met het juiste web-inschrijfformulier.
Een bevestiging met toegewezen aantal tafels volgt na inschrijving. Zonder bevestiging, geen toegang tot de ESM!
(Overigens kan een IPMS-regio of -SIG ook nog een beperkt aantal ruilhandeltafels bestellen, geef dit aan bij uw inschrijving; we proberen die naast uw clubtafels in te plannen).

 

PARTICULIERE VERKOOP EXCLUSIEF DOOR IPMS-LEDEN
IPMS-leden kunnen hun overtollige modelbouwspullen verkopen aan speciale particuliere verkooptafels. We vragen een kleine onkostenvergoeding, deze wordt duidelijk vermeld bij het inschrijven.
Let op: deze mogelijkheid is exclusief voorbehouden aan IPMS-leden. Nog niet aangemeld? Doe dat via web-inschrijfformulier….
Een bevestiging en concrete betaalinformatie volgen na inschrijving.

 

SHOWTAFELS
Naast clubs kunnen ook individuele IPMS-leden zich inschrijven voor een eigen kleine showtafel waarop zij hun eigen modellen kunnen presenteren. Nog niet aangemeld? Doe dat z.s.m als IPMS-lid via het web-inschrijfformulier…
Vermeld ook uw IPMS-lidnummer in het formulier. Concrete bevestiging en praktische informatie krijgt u na inschrijving.
Let op: de showtafels zijn NIET bedoeld voor particuliere verkoop! Voor verkoop van uw overtollige modelbouwspullen kunt u zich, alleen als IPMS-lid, inschrijven voor een particuliere verkooptafel. Wilt u ook verkopen naast uw showtafel, geef dit aan bij uw inschrijving; we proberen dat naast uw showtafel in te plannen maar onder voorbehoud!WEDSTRIJD
Uiteraard is Euro Scale Modelling de gelegenheid uw prachtige gebouwde plastic modellen te laten zien en mee te doen in onze plastic schaalmodelbouw-wedstrijd. Ga de uitdaging aan en probeer een prijs te winnen! Modellen moeten voor groot deel van plastic zijn. Hetzelfde concept wordt gevolgd als voorgaande ESM edities. Diverse wedstrijd-categorieën zijn beschikbaar, dit is hoofdzakelijk voor het maken van de indeling en voor de juryleden.
Voor iedere ingeschreven wedstrijdmodel wordt een luttel bedrag gevraagd. Overigens is wedstrijddeelname voor deelnemers onder de zestien jaar gratis. Betalen van het wedstrijdgeld gebeurt pas ter plaatse op de ESM-dag zelf bij de wedstrijd-inschrijftafel. Graag contante en gepaste betaling in munten en kleine biljetten.

Het voorinschrijven voor de ESM schaalmodelbouwwedstrijd is nog niet mogelijk. Er wordt nog gewerkt aan een vereenvoudigde wedstrijdadministratie. Lees wel alvast de wedstrijdinformatie op deze webpagina....

 

TOMBOLA
Leuke modelbouwprijzen kunnen worden gewonnen worden als u een tombola lot koopt bij de tombolastand. Een tombola-lot kost slechts € 0,50 en voor de koop van meer loten geldt weer korting en kans op de superprijzen. De opbrengst van de tombola is om bij te dragen aan de ESM kosten. Doe mee en win!

 

IPMS NEDERLAND PROMOTIE
ESM wordt georganiseerd door IPMS Nederland, de Plastic Modelbouw Vereniging van Nederland! Voor alle informatie over de IPMS en praktische zaken tijdens de ESM kunt u als vanouds weer terecht bij de IPMS-promotiestand. Daar worden ook weer de recensiemodellen tentoongesteld die in ons modelbouwblad MIP zijn behandeld. U kunt ook IPMS-lid worden ter plaatse en ontvangt dan uw ESM toegangsbedrag terug. Wilt u vooraf meer weten, struin dan eens door deze website van IPMS Nederland.

 

SPECIALE PRIJZEN
IPMS Nederland en diverse handelaren zullen speciale prijzen beschikbaar stellen en uitreiken voor diverse thema’s op plastic modelbouw gebied. En natuurlijk zijn er de wedstrijdprijzen / awards voor wedstrijddeelnemers.

 

KIDS’ CORNER
Ook dit jaar is er weer Kids’ Corner waar jongeren tegen een kleine vergoeding en onder vakkundige begeleiding een eigen modelletje kunnen bouwen. De modellen, lijm en gereedschap worden gesponsord door Revell en Airfix. Deze Make & Take wordt verzorgd in samenwerking met Modelbouwclub Nederland en de opbrengst gaat naar het Kinder-Kankerfonds. Het gebouwde modelletje van het (klein)kind mag natuurlijk mee naar huis!

 

CATERING EN INWENDIGE MENS
Voor hapjes en drankjes zijn er diverse uitstekende faciliteiten aanwezig. Verder is er een restaurant om even bij te komen en een hapje te eten met een ruime keuze inclusief warme snacks.
(Opmerking: het zelf meenemen als standhouder van elektrische apparatuur zoals koffiezetters is niet toegestaan vanwege veiligheidsvoorschriften van de brandweer).

 

VRIJWILLIGERS
ESM niet kan bestaan zonder de vrijwillige inzet van IPMS-leden! Het enthousiaste ESM-team dat we hebben, neemt een heel groot deel van het werk voor zijn rekening, maar zonder de hulp van andere IPMS-leden op de vrijdagavond 24 november voor de ESM en tijdens de ESM zelf komen we er niet. En per slot van rekening is het ook het motto van onze vereniging: Door modelbouwers, voor modelbouwers!
Er hebben zich gelukkig al vrijwilligers aangemeld, maar we zoeken nog wel mensen die een bijdrage willen leveren aan (één van) diverse taken. Ja,ik wil helpen bij de ESM.... meldt u aan! Lees verder op deze pagina….

 

TENSLOTTE
We kijken al weer uit naar het plastic modelbouw evenement van Nederland en verre omstreken! In Houten op een nog grotere locatie!

Regelmatig zullen nieuwtjes te lezen zijn op deze webpagina’s. Kijk dus regelmatig even voor de laatste updates op deze site. Zo zullen we in de laatste weken voor de ESM de lijst van deelnemers en de tafelindeling bekend maken.

Tot Euro Scale Modelling 2017 op zaterdag 25 november!

Namens het ESM-team IPMS Nederland,
Jan de Haan (coördinator ESM)

ESM Contactformulier


modebouw 2

Kijk ook nog eens naar de ESM 2016, zoals de  Wedstrijd uitslagen....

En de grote ESM 2016 Foto reportages.....


FLYER ESM 2017

ESM 2017 Flyer p1

. Klik op plaatje voor vergroting / Click for larger view...

ESM 2017 Flyer p2

 

De ESM data liggen ook voor komende jaren vast te Expo Houten!

ESM 2018:  zaterdag 24 november 2018

ESM 2019:  zaterdag 23 november 2019

flags