Het IPMS NEDERLAND discussie forum is een manier om via Internet berichten te plaatsen, vragen te stellen en allerhande modelbouw informatie uit te wisselen. Het forum gebruikt de modernste technieken en is erg vriendelijk in gebruik.

Het voormalige FREEFORUM forum sinds 2005 draait sinds half juli 2017 bij TAPATALK community.

http://ipms.freeforums.org/

en nu (automatische omleiding naar)

tapatalk logo

https://www.tapatalk.com/groups/ipms/index.php

Men heeft de krachten gebundeld en kan meer techniek inbrengen en is de beveiliging verbeterd. Verder is een groot voordeel dat ons forum nu ook prima draait op Smart Phones en Tablets met kleinere schermen.
Ook kun je een afbeelding als bijlage / attachment bijvoegen bij een bericht.
Voor de rest verandert er (bijna) niets.

Het forum is toegankelijk voor alle enthousiaste modelbouwers, ook voor niet-IPMS leden. We hopen zo ook het kennismaken met de IPMS makkelijk te maken.

REGISTREREN MAG ALLEEN MET UW ECHTE NAAM ALS USER-ID/ GEBRUIKERS NAAM ;
Voorbeeld: J. Naam of Jan Naam

(indien u hier bezwaar tegen heeft, stuur een mailtje naar forum <at> ipms.nl voor een oplossing).

Registreer door te klikken op "REGISTER"

register forum

Uw aanmelding moet helaas wel daarna goedgekeurd worden (dit ter voorkoming van Spam en Robots). Goedkeuren kan een aantal dagen duren.

Door u te registreren gaat u ermee akkoord dat u gebonden bent aan deze voorwaarden:

 • Het forum is bedoeld om (nederlandstalige) informatie met betrekking tot IPMS Nederland en Plastic modelbouw in het algemeen op een snelle manier uit te wisselen. Andere onderwerpen horen niet thuis op dit forum.
 • Op de inhoud van berichten zal alleen controle achteraf plaats vinden. De schrijver van een bericht is de enige die verantwoordelijk gehouden kan worden voor strekking of gevolgen van dat bericht.
 • Noch de lijst beheerder, noch TAPATALK.COM kan aansprakelijk gesteld worden voor strekking of gevolgen van berichten of voor het niet tijdig beschikbaar zijn van informatie welke aangeboden is aan het forum.
 • Leden die zich op enige wijze misdragen kan het recht op het sturen van berichten aan het forum worden ontnomen, of kunnen uit het forum verwijderd worden door de lijstbeheerder.
 • Wij raden u sterk aan om geen privacy gevoelige informatie te geven of in berichten te zetten zoals uw precieze adres in uw woonplaats of telefoonnummer te melden. Doe dit dus niet.
 • Het forum biedt ruimte voor particuliere ruilhandel en kleine verkoop in de rubriek "vraag en aanbod". De IPMS aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud en afhandeling, deze ligt geheel bij de plaatser van het bericht op het forum.
 • Het plaatsen van berichten met een commercieel karakter zoals advertenties in de zin van aanbod van nieuwe modelbouw artikelen, decals en accessoires is toegestaan mits de aanbieder de hoeveelheid redelijk houdt. Het bericht dient te worden geplaatst in de rubriek "commercieel aanbod". De IPMS aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud en afhandeling, deze ligt geheel bij de plaatser van het bericht op het forum.
 • Hoewel de beheerders en moderators van dit forum zullen trachten elk algemeen verwerpelijk materiaal zo snel mogelijk te verwijderen, is het niet mogelijk om elk bericht te lezen. Dit gegeven erkent u dat alle berichten die op dit forum worden geplaatst de visies en meningen van de auteurs geven, en niet die van de IPMS forummaster en webbeheerder (behalve berichten geplaatst door deze mensen) en dat deze niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de inhoud ervan.
 • Het plaatsen van foto's en/of teksten die niet van u zelf zijn is in principe niet toegestaan. Indien u wilt verwijzen naar ander bronnen op internet, vermeld dan gewoon de URL/Link. De forum beheerders zijn in principe niet verantwoordelijk voor de door de gebruikers geplaatste informatie.
 • U gaat ermee akkoord dat de webmaster, beheerder en moderators van dit forum het recht hebben om onderwerpen te verwijderen, bewerken, verplaatsen of sluiten wanneer zij dit nodig vinden. Als gebruiker gaat u ermee akkoord dat de informatie die u bij ons invoert wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zonder uw toestemming aan de webmaster, kunnen de beheerder en moderators niet verantwoordelijk worden gehouden voor een hack-poging die ertoe leidt dat de gegevens vrijkomen.
 • Dit forumsysteem gebruikt zogeheten cookies om technische informatie op te slaan op uw lokale computer. Deze cookies dienen enkel om uw gebruikerservaring te verbeteren en maken het u mogelijk eenvoudig in te loggen als u dat wenst. Het opgegeven e-mail-adres wordt alleen gebruikt om uw registratiedetails en wachtwoord te bevestigen (en voor het sturen van nieuwe wachtwoorden mocht u uw huidige vergeten).
 • U gaat ermee akkoord geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, dreigende, seksueel geörienteerde of anderzijds verwerpelijke berichten te plaatsen, die van toepassing zijnde regels en/of wetten schenden. Racisme, oplichtingspraktijken, illegale downloads en/of reclame leveren ook een waarschuwing en vrijwel direct uitsluiting op. Deze regel geld voor zowel nicknames, avatars en de inhoud van eventuele geplaatste berichten. Het plaatsen van dergelijke berichten kan ertoe leiden dat u onmiddelijk en permanent wordt verbannen van deelname aan dit forum, en uw service provider kan geïnformeerd worden.
 • De Nederlandse wettelijke regelgeving is van toepassing. Indien nodig kunnen gerechtelijke stappen worden genomen. Het zogeheten IP-adres en gegevens van uw account en van alle berichten worden uitsluitend hiervoor opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen opleggen.
 • Registratie is in principe mogelijk voor iedere modelbouwer, mits u zich houdt aan al deze voorwaarden en spelregels. Doet u dat niet dat wordt uw registratie permanent onmogelijk gemaakt.

Nog een tip:
O ja: de standaardinstelling voor de datumweergave is in je profiel weer te geven op de Nederlandse manier: als je in het vak Datumweergave het volgende invult: d-m-y G:i

------------------------------------------
Veel plezier en met vriendelijke groet
Meindert de Vreeze
Forummaster
IPMS Nederland