32877

Wat is IPMS Nederland? Antwoord: de Plastic modelbouw vereniging van Nederland

de-start..ipms-logo-150

Als plastic modelbouw je hobby is, is de basis vaak de plastic bouwdoos met een schaalmodel om in elkaar te zetten. Leuk is je hobby te delen met gelijkgestemden en zoek je extra informatie.
IPMS Nederland is de club voor plastic modelbouwers. De titel IPMS staat voor: " International Plastic Modellers' Society ". Het motto is: "voor modelbouwers, door modelbouwers". Opgericht in 1971, een leuke en solide plastic modelbouw vereniging met zo'n 950 leden door heel Nederland.

Alle plastic modelbouw komt aan bod in de IPMS, of het nu gaat om vliegtuigen, auto's, voertuigen, figuren, schepen, science fiction of al dat andere, met de plastic bouwdoos als basis.

Wat doen we voor leden?

IPMS Nederland brengt allereerst een prachtig blad uit: "Modelbouw in Plastic" (MIP). De MIP verschijnt vijf keer per jaar en kan zich kwalitatief, zowel in inhoud als presentatie, meten met commerciƫle bladen en is een van de beste periodieken in de IPMS wereld.

2011-3-covertt  regoj05

Modelbouwers willen praten over hun hobby en dingen laten zien. Verspreid in het land zijn er lokale IPMS regio's actief met bijeenkomsten en evenementen. Ook zijn er Special Interest Groups voor modelbouwers met een specifieke interesse. Verder zijn er landelijke activiteiten, zoals de jaarlijkse "IPMS Euro Scale Modelling", een grote manifestatie met tentoonstellingen, wedstrijd en internationale beurs. Het evenement is een van de grootste in Europa. Ook worden excursies georganiseerd.

Ook zijn we actief op internet met deze website en het aparte IPMS forum is voor onderlinge berichten en vragen van alle plastic modelbouwers (ook niet leden zijn welkom). Ook gebruiken we  FACEBOOK , vooral om nieuwtjes brengen.

Kijk in de IPMS agenda voor alle evenementen en bijeenkomsten in het TopMenu: Activiteiten > AGENDA

ipms-wand  agenda-beeld

Is plasticmodelbouw iets voor jou?

Is Plastic modelbouw iets voor jou? Een speciaal magazine voor mensen die willen kennismaken met onze plastic modelbouw hobby. Bestel het boekje voor een luttel bedrag! Lees meer....

plastic modelbouw mip

Of, ben je al enthousiast? Word IPMS lid! 
Ook leuk om eens te zien... kijk voor de historie van de Modelbouw eens op onze tijdlijn.....

 

Vereniging heeft een solide basis

In 1971 werd in Nederland de IPMS Nederland opgericht. De vereniging IPMS heeft een bestuur, statuten en de IPMS is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er is ook een stevige solide basis (ook financieel), daarom bestaat de vereniging ook al tientallen jaren. Uiteraard is er ook de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. IPMS Nederland is een landelijke vereniging met vrijwilligers. Wilt U als vrijwilliger meewerken, graag! Neem dan contact op met het bestuur van de IPMS, of schiet een regio-coordinator aan op een IPMS bijeenkomst. De IPMS drijft op vrijwilligers, kijk hier voor contact-informatie....

 

Wat doen we voor de jeugd?

IPMS Nederland kan ondersteunen bij plastic bouw activiteiten voor de jeugd bij een lokaal evenement in het land. Veelal zullen lokale IPMS leden ondersteuning bieden, waarbij Ieder kind kan een bouwdoosje onder begeleiding in elkaar kan zetten (dit noemt men van "make and take"). Modelbouw is een leuke hobby voor een kind en ze moeten met hun handen wat doen en geduldig zijn.  Bouwdozen en materiaal wordt veelal ter beschikking gesteld, met dank aan een aantal bekende modelbouw fabrikanten. Neem contact op het het IPMS secretariaat als u een dergelijk initiatief wilt nemen.

 

Wie kan lid worden?

Iedereen kan lid worden en betaalt dan jaarlijks een lidmaatschapsgeld. En het maakt niet uit op welk niveau de hobby wordt beoefent, het plezier staat voorop. Als uw belangstelling gewekt is, wordt dan lid! . U zult er veel plezier aan beleven.

 

Meer informatie?

Neem contact op met het IPMS secretariaat, ook voor bestuurszaken. Wilt u een advertentie plaatsen, neem dan ook contact op.

Kijk voor meer informatie over de IPMS website zelf en de IPMS webmasters hier....

QR-code IPMS Nederland website:

qr-code-ipms-nederlandfacebook-logo

plasticmodels10


 

ABOUT IPMS THE NETHERLANDS

englishENGLISH TEXT

The International Plastic Modellers' Society The Netherlands, read more here...