Beste modelbouwers van regio Noord,

Voor het komende jaar zit de planning er als volgt uit:
1 februari modelbouw dag Sneek, zaal open voor publiek van 10 uur tot 16 uur
21 maart Ureterp   AFGELAST i.v.m. Corona virus
27 juni Ureterp AFGELAST i.v.m. Corona virus, zie opmerkingen bestuur
5 september Ureterp AFGELAST i.v.m. Corona virus, zie opmerkingen bestuur
17 oktober Ureterp
Deze bijeenkomsten vinden plaats in het MFC de Wier in Ureterp

31 oktober Hurdagaryp, een hele modelbouwdag in MFC It Maskelyn in Hurdegaryp. Een prima gelegenheid om warm te draaien voor ESM op 21 november in Houten.
Op de regiotafel op ESM in elk geval ruimte voor het thema 75 jaar bouwen in/aan vrijheid.

Gezien de update van het bestuur van 17 juni, en het korte tijdsbestek tussen 17 juni en 27 juni blijft de afgelasting van de regiomiddag op 27 juni helaas gehandhaafd. In lijn van de update van 17 juni is de regiomiddag van 5 september ook afgelast. In oppervlak bestrijkt onze regio in verhouding het grootste gebied, wat onze regio kwetsbaar maakt. Aangezien er ook mensen van buiten de regio kunnen komen reden te meer om wat voorzichtiger te zijn. Mocht er rond 1 augustus meer duidelijkheid zijn, kan de regio-coördinator alsnog terugkomen op dit besluit.

Aangezien de regiobijeenkomsten geen doorgang vinden, is het lastig om het ESM thema 75 jaar bouwen in vrijheid/aan vrijheid verder uit te leggen onder het grotere publiek. Een gepland voorafje, de regio was gevraagd voor deelname aan 75 jaar bevrijding van Sneek heeft ook geen doorgang gevonden.


Bij bouwen aan/in vrijheid denken de meesten aan de militaire zaken en conflicten waaraan is deelgenomen door ook de Nederlandss strijdkrachten. Die kunnen natuurlijk bij uitstek gepresenteerd worden. Maar net zo belangrijk, het stelt je als bouwer ook in staat om alles te kunnen en mogen bouwen wat jij leuk of mooi vindt. De opzet was en is dan ook om juist ook daarvoor plaats te maken. Daardoor heb je een breed thema, waarin veel mogelijk is en iedere regiobouwer een bijdrage kan en mag leveren. Zoals gewoonlijk is er 8 meter hiervoor vrijgehouden die we met z'n allen kunnen vullen.

Mocht ESM 2020 niet doorgaan, dan zal er voor 2021 weer gekeken worden naar wat anders voor op de regio-tafels.

Ik hoop jullie in september te mogen begroeten, 

Agenda Regio Noord
De data van staan in de Agenda (zie top-menu).

Locatie gebruikelijke Regio bijeenkomsten: de Telle 21, 9247 BH, Ureterp. Vanaf 13.30 uur kan iedereen weer bijpraten, modellen bekijken die al dan niet in aanbouw zijn, er is ruimte voor de zolderverkoop en de bouwhoek is ook ingericht. Vaak doen we samen met de TWENOT.

Zelf een modelbouwmoment organiseren dat je ook hier in de agenda wilt opnemen? Neem dan contact op met mij, zodat het hier gepubliceerd kan worden en houd de IPMS agenda in de gaten.

De planning voor dit jaar:
2 februari, modelbouwdag Sneek
23 maart Ureterp
11 mei Ureterp
29 juni Ureterp
7 september Ureterp
5 oktober, modelbouwshow Drachten, geen regiomiddag!
2 november, modelbouwdag Hardegaryp

Met een vriendelijke modelbouwgroet,

Peter Neinhuis


 

Verslag Open Dag Sneek 2018

Verslag Open Dag Sneek 2017

Verslag Open Dag Sneek 2016

Verslag Open Dag Sneek 2015....

Verslag Open Dag Sneek 2013  ......

 sneek 2017 10


Kijk voor andere regio zaken hier...

Regio Noord is een regio die veel activiteiten ontplooit. De bijeenkomsten woden gezamelijk samen met de Twenot gehouden, en vinden doorgaans in Ureterp (bij Drachten) plaats.

Ook wordt er ieder jaar in februari een Open Dag gehouden in Sneek.

regn7t