Na de plakdag in februari en het bezoek van veel regiogenoten aan de EME in Lingen was het weer tijd voor een normale regioavond in Noord Holland.

Deze keer was het bij Joop en Ineke in Purmerend en ondanks de die dag ingaande werkzaamheden aan de A-7 was het dit keer goed bezocht. 10 man waren aanwezig dus het was lekker druk.

plastic praat

Lingen werd nog even besproken en ook Flanders kwam langs. Veel nieuwe kits en heruitgaves passeerde de revue maar ook allerlei andere onderwerpen werden besproken.

Meindert vertelde over zijn reis naar Japan waar hij diverse velden maar ook modelbouwwinkels heeft bezocht.

Michel had rond negen uur maar 1 ding voor de postbus en dat was de volgende plakdag in Purmerend op 10 augustus is.

Toen trok iedereen naar de modellentafel om de meegebrachte modellen in aanbouw of afgebouwd te bewonderen.

CV 1 USS Langley

Han was begonnen met een 1/350 model van de CV-1 USS Langley. De allereerste carrier van de US Navy. De Langley was de omgebouwde USS Jupiter een kolenschip van de US Navy.

Meindert had om de verhalen van zijn trip te Illustreren twee kisten van de Japanse luchtmacht meegenomen.

F 15 JASDF

F 15 JASDF 2

T 33 JASDF

Hij had een F-15 meegenomen in speciale kleuren en ook een T-33 ook in een kleurrijke schema.

Herman had zijn nieuwste project meegenomen. De Airfix 1/48 TSR-2 uitgerust met diverse upgrade sets. Dit toestel is toch echt wel een icoon van de RAF al is het daar nooit in dienst geweest.

TSR 2 1

TSR 2 2

Michel had drie typen vliegtuigen in aanbouw. De Me-163 komet, de Folland Gnat en deHavilland Vampire. Om niet alleen vliegtuigen te bouwen is ook de batmobile in aanbouw.

Komets en Gnats

komets gnats en batmobile

Erik had zijn USS Texas meegenomen. De Texas is een Slagschip van de New York klasse. Het echte schip werd in 1912 te water gelaten. Wat wel interessant is dat de echte Texas momenteel gerestaureerd wordt waarbij de hele buitenhuid op de waterlijn inmiddels is vervangen. Het schip ligt inmiddels weer in het water en wordt weer een museumschip.

USS Texas 1

USS Texas 2

Walter had zijn drie tussendoor projecten meegenomen. Het volgende grote scheepsproject gaat de 1/350 USS Midway worden maar die is nog niet gearriveerd.

Dus had hij zijn 1/48 McDonnell Banshee meegenomen voor het Korea project. Een lastig model wat tot het laatste moment bleef tegenstribbelen. Vandaar dat Walter het heeft vastgezet op de ondergrond. 

McDoneel Banshee

Maar ook de Saunders Roe SR-1N Hovercraft van Airfix. Hij was wel tot de conclusie gekomen dat de hovercraft deze keer beter was gelukt dan toen hij hem als kleine jongen had gebouwd.

Saunder Roe SR1N Hovercraft

en zijn hij blijft bij die schaal de 1/350 Orion lll Space Clipper.

ORION III Space Clipper

Henk had zijn 1/24 Spitfire meegenomen. Alleen de motorkappen moeten nog worden afgemaakt en dan is dit model ook gereed om in de vitrine te worden gezet.

Spitfire 1

Spitfire 2

Sjaak had niets nieuws gebouwd in plastic maar was bezig met een nieuwe bouwbak zeg maar de 2.0 versie. Hij had al wat prototype onderdelen mee op de plakdag in februari maar nu was het klaar. Hij was eerst van plan de oude bak om te bouwen maar nieuw bouw was toch wat makkelijker. De gele opbergbakjes zijn 3D geprint.

Bouwbak nieuw stijl

En dan natuurlijk het project van onze gastheer Joop.

De NF-5 van Kinetic een kit die niet helemaal lekker in elkaar ging en ook nog een onvrijwillige vlucht heeft meegemaakt. Maar het wordt wel een opvallend model in de collectie.

NF 5

En nog een foto van de vitrine want Joop is onze Regioose helicopterman. De BO-105 van de KLPD.

BO 105

Het was weer laat toen iedereen huiswaarts keerde, of wel met een omweg of de gelukkige die nog wel over de A-7 naar huis konden rijden.

De volgende regioavond in Noord Holland is bij Erwin in Aalsmeerderbrug.

 

Henk