Beste modelbouwers van regio Noord,

Voor het komende jaar zit de planning er als volgt uit:
1 februari modelbouw dag Sneek, zaal open voor publiek van 10 uur tot 16 uur
21 maart Ureterp   AFGELAST i.v.m. Corona virus
27 juni Ureterp AFGELAST i.v.m. Corona virus, zie opmerkingen bestuur
5 september Ureterp AFGELAST i.v.m. Corona virus, zie opmerkingen bestuur
17 oktober Ureterp
Deze bijeenkomsten vinden plaats in het MFC de Wier in Ureterp

31 oktober Hurdagaryp, een hele modelbouwdag in MFC It Maskelyn in Hurdegaryp. Een prima gelegenheid om warm te draaien voor ESM op 21 november in Houten.
Op de regiotafel op ESM in elk geval ruimte voor het thema 75 jaar bouwen in/aan vrijheid.

Gezien de update van het bestuur van 17 juni, en het korte tijdsbestek tussen 17 juni en 27 juni blijft de afgelasting van de regiomiddag op 27 juni helaas gehandhaafd. In lijn van de update van 17 juni is de regiomiddag van 5 september ook afgelast. In oppervlak bestrijkt onze regio in verhouding het grootste gebied, wat onze regio kwetsbaar maakt. Aangezien er ook mensen van buiten de regio kunnen komen reden te meer om wat voorzichtiger te zijn. Mocht er rond 1 augustus meer duidelijkheid zijn, kan de regio-coördinator alsnog terugkomen op dit besluit.

Aangezien de regiobijeenkomsten geen doorgang vinden, is het lastig om het ESM thema 75 jaar bouwen in vrijheid/aan vrijheid verder uit te leggen onder het grotere publiek. Een gepland voorafje, de regio was gevraagd voor deelname aan 75 jaar bevrijding van Sneek heeft ook geen doorgang gevonden.


Bij bouwen aan/in vrijheid denken de meesten aan de militaire zaken en conflicten waaraan is deelgenomen door ook de Nederlandss strijdkrachten. Die kunnen natuurlijk bij uitstek gepresenteerd worden. Maar net zo belangrijk, het stelt je als bouwer ook in staat om alles te kunnen en mogen bouwen wat jij leuk of mooi vindt. De opzet was en is dan ook om juist ook daarvoor plaats te maken. Daardoor heb je een breed thema, waarin veel mogelijk is en iedere regiobouwer een bijdrage kan en mag leveren. Zoals gewoonlijk is er 8 meter hiervoor vrijgehouden die we met z'n allen kunnen vullen.

Mocht ESM 2020 niet doorgaan, dan zal er voor 2021 weer gekeken worden naar wat anders voor op de regio-tafels.

Ik hoop jullie in september te mogen begroeten,