De eerste regiodag in anderhalf jaar, en bijna tweeeneenhalf jaar sinds de laatste bij mij thuis. Het beste bewijs dat er hele rare dingen in de wereld aan het gebeuren zijn. Dat werd er gelijk bij aanvang nog eens lekker ingewreven door de natuur, die uiteraard lak heeft aan al die mensenbeslommeringen en gewoon doorgedenderd was. De vlag uithangen heeft niet veel zin meer; de bomen in de voortuin zijn zo enthousiast geweest de afgelopen tijd dat de vlag op de huidige plek onzichtbaar is..

De dag zelf verliep gelukkig heel gewoon, al was er uiteraard meer dan normaal om over bij te kletsen, en was het een beetje vreemd om een nieuw regiolid pas na een jaar contact op afstand 'in het wild' te ontmoeten.

 

Crisis of niet, de zuiderlingen waren best productief de afgelopen tijd. Johan, ons nieuwe lid, had de Stinson Sentinel van Prins Bernhard en een Sea Fury, compleet met opklapbare vleugels, meegebracht, en een vignetje van een werkplaats met 'kippekanon', zo'n geval waarmee inslagtests op vliegtuigen gedaan worden. Leon bracht een tweetal F-16s mee, vergezeld van een BP Defiant en een Me262. Heijmen leverde een 1/72 Spitfire, en mijn Dakota (nou ja, bijna Dakota; het klinknageldetail op de met doek bespannen richtingsroeren is fantastisch), T-33 en handje vol Star Wars gevallen speelden een thuiswedstrijd.

En dan was er het grote spul. Van Hans was er een Hurricane in 1/24, door Frank aangevuld met een Spitfire in 1/32. Ook van Frank, met een bescheiden bijdrage van Hans en mij, was de 1/32 F-15 van het enige USAF squadron dat ooit 'royal' heeft geheten (32 TFS op Soesterberg), waar ze nog steeds apetrots op zijn. Uiteraard detail te over op de grote bakken.

f03

f09

f18

f23

f29

Het was al weer een hele tijd geleden sinds onze laatste virtuele regiodag van 25 oktober. Op 7 maart was het gelukkig weer zover. Er kwam weer heel wat moois voorbij.

Genoeg gepraat en op naar de plaatjes van 25 oktober en 7 maart:

 

1

 

2SML 4

 

Segway 2

 

Pancake

 

Pancake 2

 

Piper 2

 

Piper

 

Tiger Moth

 

Tiger Moth 2

 

de dion bouton rv

 

lemans 2020

 

mgb int

 

mgb l

 

subaru druppel

 

subaru vlaamse kant

 

subaru waalse kant

 

volvo 240 turbo rv

 

volvo turbo ra

2

 

3

4

5

6

 

Hier staan de laatste regio nieuwtjes over onze regio!

Kijk voor de bijeenkomsten en planning in de IPMS agenda of de Polleke voor data en locaties Regio Zuid.