Tractor

Nu we weer bijgekomen waren van de zomer, was het weer hoog tijd voor een regiodag. Daarvoor waren we te gast bij Henk Radstaake, op de uiterste Oostgrens van de regio (een paar kilometer verderop praten ze ineens Duits). We hielden ons deze keer niet alleen onledig met de gebruikelijke discussies over wat er zoal in de wereld van de modelbouw (en ver daarbuiten; we dwalen soms bijna onbegrijpelijk ver af, en zo hoort het ook) in het algemeen, en op onze werktafels in het bijzonder gebeurt, maar we hadden deze keer daadwerkelijk een paar dingen van organisatorische aard op de agenda staan.

Deze regiodag was het eerste officiele optreden van Arie als bestuursinterface, en naar goed gebruik had is dus meteen maar een klusje op hem afgeschoven, in de vorm van de banner voor onze regiotafel dit jaar. Of het toeval was of een goed gesmeed complot weet ik eigenlijk niet, maar Leon had een fotocabine en camera meegesleept, en van alle aanwezige modellen werden een hoge kwaliteit portret geschoten, ten dele voor gebruik op die banner.

Voor de regiotafel moeten natuurlijk modellen bijeengebracht worden, en dit was ook een mooie gelegenheid om alvast iets mijn kant op te verhuizen. Verder was er verzamelen van inschrijvingen voor een uitstapje volgend jaar, en een bescheiden begin aan het ronselen van gastheren voor de regiodagen van volgend jaar. Het lijkt wel werk..

Natuurlijk was er ook een lekker gevarieerde collectie modellen aanwezig; Henk bouwt heel breed, dus dat is vrijwel gegarandeerd als we bij hem te gast zijn. Een Porche, een oude Bently, en ditto tractor, een Duitse FLAK stelling, een grote Bf109, en een Wright Flyer stonden op de regiotafel, maar uiteraard stond er veel meer zichtbaar opgesteld, en was er voor wie hem vorig jaar gemist had de rondleiding langs een paar kamers vol modellen.

Arie had een hele nette Thunderjet mee gebracht, met modificatie voor een camera in een van de tiptanks. Van John stond er een Henschell 123 vignetje, en Frank had een Wildcat meegebracht, aan de vlaggetjes onder de cockpit te zien van iemand die het niet zo op Japanners had. Ik had zelf de verleiding van een paar SF kits niet kunnen weerstaan, en had het resultaat meegebracht.

Natuurlijk was er ook materieel in aanbouw. Richard had een Dingo en een Brencarrier onder handen, van Henk verscheen er een torpedoboot, en Arie had rompdelen voor F50/F60 varianten bij zich, die als productie masters moeten gaan dienen.

Al met al een geslaagde regiodag. Zoals altijd onze dank aan de gastfamilie.

Rob

Cosmo Falcon