Regiomiddag Zuid in Arnhem op zaterdag 18 juli 2015

Een regiomiddag voor Zuid op zaterdag in Arnhem organiseren is best leuk omdat verschillende hobbyzaken dan open zijn. Dat vonden wij in april al leuk. Nu in juli ook en togen we met een klein groepje modelbouwers de Arnhemse binnenstad in. Weliswaar kwamen we, doelbewust, niet verder dan de Steenstraat om de winkel van Wentink onveilig te maken. Ondanks de ruime keuze viel de plundertocht nog wel mee want het aantal dozen verminderde niet drastisch, maar er kon prima gescoord worden. En wie met lege handen terug kwam had ook geen spijt. Ruiken aan een doosje kon ook plezierig zijn. Zeker als je zolder of kast weinig ruimte meer bied aan nieuwe prut. Zoals Willem, onze wijsgeer zei, je hebt een aantal voor de heb, voor de verzameling, voor nou ja daarvoor en die je echt wil bouwen. Een keer! Gezellig was het en het winkelpersoneel moest om ons lachen. Ook wéér leuk.

Omdat ik met de datum aan het klooien was zal de opkomst wellicht wat minder dan gehoopt. De plaktafel gaf daarom ruimte om uit te pakken. Godfried schilderde wat aan zijn 1/72 Saab Viggen, het prototype wat Airfix uitbracht.

IMAG0701 2 IMAG0703 2

Gerard kon zijn 1/48 Hasegawa Mitsubishi Zero verder op kleur brengen en de Hetzer iets verder af maken. De Zero is een mooi ding, houd ik in m’n achterhoofd vast(?).

IMAG0704 2

Van mijn eigen hand stond de Revell 1/32 Fw 190 D-13, bijna klaar, buiten geparkeerd.

IMAG0526 2

Marcel had een flinke tank geplaatst op een ondergrondje van een Matchboxkit.

IMAG0696 BURST002 COVER 2 IMAG0699 2

Aan het eind van de middag, nou ja, begin van de avond, konden we toch wel vaststellen dat de zaterdag om te plakken, gezellig is en een winkel afstropen best een herhaling waard is. Gaan we dus nog een keer doen! Het gaat om het plezier!

IMAG0706 2

Maarten, Vera en kinderen, Gerard, Willem, Godfried en Marcel geweldig leuk dat jullie je hebben laten zien. En Charlotte, bedankt voor die heerlijke pasta! Me, myself and I (Hans), bedankt voor het natje!