E mail verslag 1

In het weekend van 23 en 24 oktober 2021 hield Nederlands Transport Museum (NTM, Nieuw Vennep) een Modelbouwbeurs. Ons Oud-Schiphol diorama staat permanent in het NTM en het is voor ons een ideale plek om bij het diorama onze hobby aan het publiek te tonen en te promoten. Tijdens de eerste dag waren Gerard Goeijenbier, Johan Eijkenaar, Louis Charmant en Piet Grootenboer aanwezig. Beide dagen hadden de aanwezige leden interessante modellen van huis meegenomen. Op onderstaande foto toont Gerard zijn modellen aan Johan.

E mail verslag 3

 Piet had een kleurrijke variatie aan Fokker-modellen meegenomen en menig bezoeker raakte daarover met hem in gesprek.

 

E mail verslag 2

 

Ook Gerard’s fantasie Boeing 747X kreeg veel aandacht, want een Boeing 747-8 met maximaal verlengd bovendek is een opvallende verschijning.

MIP 5 2021 SIG ACA NTM Foto 1

Tevens werd er live aan modelbouw gedaan. Het aantal bezoekers viel helaas tegen, met name op zondag. Daar tegenover staat het positieve bericht dat wij een aantal bezoekers enthousiast hebben kunnen maken om tijdens komende bijeenkomsten nader met onze SIG kennis te maken. De aanwezige ESM-flyer heeft eveneens positieve uitwerking gehad en menig bezoeker was serieus geïnteresseerd om ESM te gaan bezoeken.

 

Omgeven door vele Fokker museumstukken was het voor onze ‘ambassadeurs’ een genot om diverse gesprekken met bezoekers te voeren, waaronder een aantal dat bij KLM heeft gewerkt. Dat levert altijd mooie verhalen op. Het Oud-Schiphol diorama trok veel aandacht en werd door vele bezoekers gefotografeerd. Naast het diorama en de gebouwde modellen waren er ook ongebouwde en in aanbouw zijnde modellen te zien. Ook lagen er A4-prints, met daarop tips en informatie over de bouw van diverse modellen.

MIP 5 2021 SIG ACA NTM Foto 6

Van een aantal voor bezoekers bekende vliegtuigen werd de inhoud van een bouwdoos getoond en uitleg gegeven hoe het modelbouwen in zijn werk gaat.

MIP 5 2021 SIG ACA NTM Foto 4

 

 

Tijdens de zondag waren André Verduijn, Anton Broenink, Arjen Noordam en (wederom) Piet Grootenboer aanwezig. Met minder dan 50 bezoekers bij onze presentatie, was het voor hen een rustige dag.

Een speciaal woord van dank aan de leden, die dit weekend aanwezig waren en onze SIG A&CA en IPMS hebben gepromoot.