SIG Airliners & Civil Aviation bijeenkomst 08-10-2016


Zaterdag 8 oktober hielden wij onze eerste Bouw&Bazar-bijeenkomst, met 11 bezoekende leden, inclusief een nieuw lid. Vergeleken met de normale bijeenkomsten had deze bijeenkomst een ánder programma en was op een ándere locatie. Het programma bestond uit een bouw-, demonstratie- en ruil-/verkoopdag, van 10.00 tot 17.00u, op een locatie in Amersfoort.

Met het aangepaste programma wilden wij de bijeenkomst niet alleen leuker maken, maar vooral leerzamer. Het was een ongedwongen samenzijn, waarbij álles dat met de modelbouw- én luchtvaarthobby te maken heeft mogelijk was, inclusief airbrushen. Dus: gezamenlijk modelbouwen, ervaring opdoen, kennis uitwisselen en vergroten, maar ook een prima gelegenheid om overtollige kits, decals, boeken, dvd’s etc te verkopen of te ruilen.

Iedere aanwezige had zijn kit(s) en gereedschap meegenomen en heeft op relaxte wijze kunnen modelbouwen. Tussentijds was er veelvuldig communicatie over en weer over technieken, ervaringen, tips en trucs.

 

cid image017 jpg01D2240B

cid image018 jpg01D2240B

 

Het onderdeel airbrushen verliep prima, vooral doordat een aantal leden hiermee aan het oefenen is gegaan en nadien minder schroom had om er thuis mee door te gaan.

cid image020 jpg01D2240B

 

De interesse voor de items uit de ‘Bazar’ was eveneens bevredigend en menig kit, boek en decal wisselde van eigenaar.

cid image001 jpg01D2240F

cid image002 jpg01D2240F

 

Het was een geslaagde eerste Bouw&Bazar bijeenkomst en de kans is groot dat een dergelijke bijeenkomst vaker zal worden ingepland.

Voor data van onze bijeenkomsten verwijzen wij naar de agenda op de IPMS-site en in MIP-magazine.