Hét evenement waar elk lid van SIG A&CA jaarlijks naar uit kijkt is uiteraard Euro Scale Modelling, in Expo Houten.

Net als in 2019 was ook dit jaar ons Schiphol vloerdiorama spraakmakend aanwezig. Het jaar 2019 had als prettige samenloop dat KLM 100 jaar bestond en het was toen dan ook snel beslist dat het vloerdiorama volledig gevuld zou worden met KLM-modellen. Dít jaar was er geen thema en hadden onze leden de volledige vrijheid elk model te tonen dat zij wilden. Het resultaat was een kleurrijke samenstelling van vele types vliegtuigen. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, hebben Jan en Davy op de vrijdagavond vóór ESM de voorbereidingen in de Expo-hal gedaan. Het vloerdiorama werd door hen uitgerold en samengesteld en ook de omheining werd geplaatst. De volgende ochtend hoefden ‘slechts’ nog de tientallen modellen geplaatst te worden, aangeleverd door 10 leden.
Met ruim 50 modellen op het diorama was het een indrukwekkend, divers en kleurrijk aanzicht. Dit werd bevestigd door de vele aandacht en positieve reacties van bezoekers.

E mail SIG ACA ESM Foto 1

MIP 1 2023 SIG ACA ESM Foto 4

E mail SIG ACA ESM Foto 13

MIP 1 2023 SIG ACA ESM Foto 2

E mail SIG ACA ESM Foto 7

E mail SIG ACA ESM Foto 8

E mail SIG ACA ESM Foto 10

 

Nick had zijn Vuleing A320 van werkende verlichting voorzien:

E mail SIG ACA ESM Foto 11

E mail SIG ACA ESM Foto 12

MIP 1 2023 SIG ACA ESM Foto 5

 

Eén van de tentoongestelde modellen is zelfs ‘all the way from Canada’ en afkomstig van Frank van der Voet. Tussen Calgary en Schiphol is het model als handbagage vervoerd.

MIP 1 2023 SIG ACA ESM Foto 3

 

Naast het 1/144 vloerdiorama was ook op de tafels een groot aantal modellen te zien, in de schalen 1/72, 1/100 en 1/144. Het grootst aanwezige model was de United Boeing 747-200, van Gerard.

E mail SIG ACA ESM Foto 2

E mail SIG ACA ESM Foto 3

E mail SIG ACA ESM Foto 4

E mail SIG ACA ESM Foto 14

E mail SIG ACA ESM Foto 15

E mail SIG ACA ESM Foto 16

E mail SIG ACA ESM Foto 17

E mail SIG ACA ESM Foto 18

Er zíjn ‘grapjassen’ die alle moeite doen om een leuke foto’s voor dit verslag te maken…😊.

E mail SIG ACA ESM Foto 9

Jan en Nick hebben de afgelopen 2 jaren recensie-bouwdozen gemaakt en de modellen werden op de IPMS-stand getoond:

E mail SIG ACA ESM Foto 5

E mail SIG ACA ESM Foto 6

Onze promotieflyer werd door diverse bezoekers meegenomen, inclusief de mini-flyer met onze bijeenkomsten in 2023. De aanwezige leden waren onze ‘ambassadeurs’ en zij hebben vele bezoekers te woord gestaan.

MIP 1 2023 SIG ACA ESM Foto 1

Een aantal bezoekers is serieus geïnteresseerd in onze SIG A&CA en is uitgenodigd om binnenkort een bijeenkomst te bezoeken en nader kennis met ons te maken. Wij kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde deelname en kijken alweer uit naar ESM 2023, waar SIG A&CA weer kleurrijk en opvallend aanwezig zal zijn.
Een speciaal woord van dank aan de aanwezige leden, voor hun bijdrage aan onze deelname aan ESM 2022. Ook zijn wij de ESM-organisatie zeer erkentelijk voor de prettige medewerking. Een goede samenwerking is onontbeerlijk, dat is wederom bewezen.

Voor data van onze bijeenkomsten verwijzen wij naar de agenda op deze website én achterin MIP-magazine.