MIP 3 2023 SIG ACA NTM Maart Foto 1

SIG Airliners & Civil Aviation bij Modelbouwweekend Nederlands Transport Museum 

 

In het weekend van 4 en 5 maart 2023 hield Nederlands Transport Museum (NTM, Nieuw Vennep) een Modelbouwweekend op de aan het eind van dat weekend te sluiten locatie. Beide dagen trokken veel bezoekers. Ondanks dat ons Oud-Schiphol diorama vanwege de aanstaande verhuizing van NTM al niet meer aanwezig was, is het NTM voor ons een ideale plek om onze hobby te tonen en te promoten. In gezelschap van meerdere IPMS-Regio’s en -leden trokken wij ruime aandacht voor onze modelbouwhobby. Om onze modellen tóch op een opvallende manier te presenteren hadden wij een deel van ons recente Schiphol-diorama geplaatst, waarop de aanwezige leden op beide dagen interessante modellen hebben getoond. Daarnaast stonden wij met onze presentatie op een ideale plek, namelijk onder een vleugel van de Douglas DC-2. Door een aantal leden werd live aan modelbouw gedaan. Beide dagen mocht het museum een grote hoeveelheid bezoekers verwelkomen. Tijdens de zaterdag waren onze leden Anton Broenink, Arjan Reink, Gerard Goeijenbier, Johan Eijkenaar, Karel Vos en Piet Grootenboer aanwezig en zij hadden een kleurrijke variatie aan modellen meegenomen.

Tijdens de zondag waren onze leden Louis en Kenny Charmant en (wederom) Piet Grootenboer aanwezig. Omgeven door de vele museumstukken was het voor onze ‘ambassadeurs’ een genot om diverse gesprekken met bezoekers te voeren. Dat levert soms mooie verhalen op en riep herinneringen op. Het diorama trok veel aandacht en werd regelmatig door bezoekers gefotografeerd. Een speciaal woord van dank aan de leden, die dit weekend aanwezig waren en onze SIG A&CA én IPMS hebben gepromoot.

Vind jij het leuk ons eens te ontmoeten, kom dan naar één van onze bijeenkomsten en maak vrijblijvend kennis. Data van onze bijeenkomsten vind je in de agenda op deze website én achterin MIP-magazine.

SIG verslag 2

 SIG verslag 3

MIP 3 2023 SIG ACA NTM Maart Foto 2

 MIP 3 2023 SIG ACA NTM Maart Foto 4

 MIP 3 2023 SIG ACA NTM Maart Foto 5

SIG verslag 5

SIG verslag 1

MIP 3 2023 SIG ACA NTM Maart Foto 3

SIG verslag 6

SIG verslag 8

SIG verslag 4

SIG verslag 7

SIG verslag 10

SIG verslag 11

SIG verslag 12

SIG verslag 13

SIG verslag 14

SIG verslag 15

SIG verslag 21

 

 dit artikel werd gepubliceerd 5 april 2023 door de SIG