In het weekend van 8 en 9 oktober 2022 hield Nederlands Transport Museum (NTM, Nieuw Vennep) een Modelbouwweekend. Ondanks dat ons Oud-Schiphol diorama vanwege de aanstaande verhuizing van NTM tijdelijk niet aanwezig is, is het NTM voor ons een ideale plek om onze hobby te tonen en te promoten. Om onze modellen tóch op een opvallende manier te presenteren hadden wij 3 delen van ons recente Schiphol-diorama geplaatst, waarop de aanwezige leden op beide dagen interessante modellen hebben getoond. Daarnaast stonden wij met onze presentatie op een wel heel leuke plek, namelijk bij de Douglas DC-2.

MIP 5 2022 SIG ACA Oktober NTM Foto 1

MIP 5 2022 SIG ACA Oktober NTM Foto 5

Door een aantal leden werd live aan modelbouw gedaan.

Voor e mail verslag 1

Het aantal bezoekers viel helaas tegen, met name op zaterdag. Tijdens de eerste dag waren onze leden Arjan Reink, Frank Hougee, Gerard Goeijenbier, Jan Groeneveld, Johan Eijkenaar en Piet Grootenboer aanwezig en zij hadden een kleurrijke variatie aan modellen meegenomen.

Voor e mail verslag 6

Omgeven door de vele museumstukken was het voor onze ‘ambassadeurs’ een genot om diverse gesprekken met bezoekers te voeren en dat levert soms mooie verhalen op en brengt herinneringen terug.

MIP 5 2022 SIG ACA Oktober NTM Foto 3

Het diorama trok veel aandacht en werd regelmatig door bezoekers gefotografeerd. Tijdens de zondag waren onze leden Anton Broenink, Arjen Noordam en (wederom) Piet Grootenboer aanwezig. Met een iets hoger aantal bezoekers dan zaterdag was het ook voor hen een leuke dag.

Voor e mail verslag 2

Een speciaal woord van dank aan de leden, die dit weekend aanwezig waren en onze SIG A&CA en IPMS hebben gepromoot.

Voor data van onze bijeenkomsten verwijzen wij naar de agenda in MIP-magazine en de agenda op de IPMS-site.

 

 

dit artikel werd gepubliceerd 6 december 2022 door Karel