SIG OE banner3

 

oost europa roundels

Vanaf 2002 al maakt de SIG Oost Europa deel uit van de IPMS. Speciale dank voor onze eerste secretaris generaal Almer die deze SIG opgericht heeft!

Nieuwe links met info over camouflage-modelbouw van de VVS in WO2

De voorliefde voor Oost-Europese vliegtuigen is over de hele wereld te vinden. Een Italiaanse modelbouwer, Massimo Tessitori, heeft een prachtige site vol mooie modellen, recensies, foto's en tips voor kleurenschema's. Een kijkje waard!

ESM 2019

Afgelopen november hebben wij als SIG een prachtige tafel neergezet! Ons thema was dit jaar "Marine". Klik hier voor een foto impressie

VLIEGERMARS

Een stuk historie: Uit de liedbundel "Het Vrijheidslied", uitgeverij Pegasus 1947, is een rechtstreeks overgenomen versie van de Russiche Vliegermars opgenomen uit een uitgave van 1937. Een betreft een redelijke vertaling van het lied uit de jaren '20 dat in 1933 de officiële mars van de Sovjet-luchtstrijdkrachten werd.

Vliegermars

 

EUROSCALE MODELING 2018

Binnen de SIG zijn de voorbereidingen weer in volle gang om ook dit jaar weer een prachtige show neer te zetten. In 2018 was het weer grensverleggend! Klik hier voor een foto impressie

 

EUROSCALE MODELING 2017

Ook bij dit prachtige evenement van onze IPMS had de SIG oost europa een thema tafel met allerlei prototypes. Kijk bij de algemene ESM 2017 impressie..

 

MODELBOUWSCHOW LINGEN (D)  op  25-26 maart 2017

In het weekend van 25 en 26 maart 2017 heeft onze SIG acte de presence gegeven bij de Modelexpo in Lingen, iets over de grens bij Hengelo. Foto's hier..


Over de SIG

De leden van de SIG Oost-Europa hebben interesse in allerlei onderwerpen ten aanzien van Oost Europa, d.w.z. alles wat vroeger achter het toenmalige IJzeren Gordijn lag. Hoewel de grens tussen oost en west door dat IJzeren Gordijn erg scherp was, is die grens bij onze SIG niet zo hard. Ook landen buiten het Oostblok die met Russische vliegtuigen gevlogen hebben komen aan zijdelings aan bod zoals Finland. Maar ook China, waar grote Russische invloed op de militaire ontwerpen zichtbaar is, kan zich op steeds meer interesse van onze kant verheugen.

Het onderwerp kan van alles zijn, tanks, schepen, figuren, vliegtuigen en nog veel meer!

Bij de SIG Oost-Europa draait het niet om de nieuwste photo-etch, mooiste model of beste modelbouwer, maar dat je plezier hebt in je hobby!

Je bent van harte welkom eens een kijkje te komen nemen op een van onze informele gezellige bijeenkomsten, die meestal bij leden thuis zijn en voorzien worden van een goede lunch! Deze bijeenkomsten zijn gemiddeld eens per maand. Vaak plakken we dan een middag modellen, worden er nieuwtjes uitgewisseld en geven we elkaar tips en tops.

Interesse of vragen? Neem gerust contact op met de SIG-coördinator.

KIJK OOK BIJ ONZE SPECIALE SIG ARTIKELEN VERMELD IN DE LIJST

eastern-europe

Oost Europa